Ny info om studieresan till Rotterdam – Den Haag

Nu finns uppdaterad information om resan! Den 26 september är det dags för årets studieresa som denna gång går till Nederländerna och storstadsregionen Rotterdam Den Haag. Vi kommer göra studiebesök hos Port of Rotterdam, Rotterdam Municipal City Management & Urban Development, Provincie of Zuid-Holland (Den Haag) och Den Haag kommun.

rotterdam silhuett

Tid: 26-28 september 2018. Samling på Arlanda kl. 16.30 den 26/9. Ankomst Arlanda kl. 23.30 den 28/9. 
Plats: Rotterdam – Den Haag 

Här finns matnyttig information om resan:

pdfInformation inför resan (ny 2018-09-19)

PROGRAM

Studiebesök hos Port of Rotterdam
Port of Rotterdam, hamnmyndigheten i Europas största hamn, har med hjälp av modern GIS-teknik lyckats få fram ett system där all tänkbar information avseende gods, transporter, transportörer, lokalisering etc. med några få klick gjorts tillgänglig för alla som har intresse därav. Port of Rotterdam kommer att presentera hur allting hänger ihop under en inspirerande båttur runt detta myller av fartyg, dockor och lastkajer.

Studiebesök hos Rotterdam Municipal City Management & Urban Development
Hos City of Rotterdam får vi höra om hur staden utvecklat sin stadsplanering, hur de hanterar öppna data samt hur 3D och BIM givit stadsplaneringen nya dimensioner.

Studiebesök hos Provincie of Zuid-Holland (Den Haag)
Zuid-Holland är en provins i Nederländerna med drygt 3,6 miljoner invånare på en yta som är 6 promille av Sveriges. Ofrånkomligt, och med hjälp av ett stort antal mycket kunniga och engagerade medarbetare, har GIS blivit ett ledande tema för organisationen av provinsens administrativa verksamhet. Vi kommer att få höra om provinsens stora utmaningar och hur man hanterar sådant som klimatförändring, rumslig planering, 3D, mobilitet, öppna data, vägar, kanaler, miljöpåverkan, samband mellan policyer och operationella aktiviteter samt mycket mer.

Studiebesök hos Den Haag kommun
Här får vi höra om uppbyggnaden av en 3D-modell av Haag, integration mellan BIM och GIS och dynamisk 3D för Dutch Environmental & Planning Act.

Läs fullständigt uppdaterat program här:

pdfProgram för studieresan (uppdaterad 2018-09-25)

 

Studieresan är för GISS medlemmar. En person från varje medlemsorganisation får delta på resan utan kostnad. Ytterligare deltagare från samma medlemsorganisation får delta i mån av plats och till självkostnadspris (6000 kr ex moms). Antal platser är begränsat.

 

ANMÄLAN

Anmälan är nu stängd.  

 

nominera

Sök och nominera
Sök GISS stipendium


nyhetsbrev

Nyhetsbrev
Läs våra nyhetsbrev
Anmäl dig till vår e-postlista


styrelsen

Styrelsen
Styrelseprotokoll


linkedin ikon GISS på LinkedIn 
                  Ta del av information från oss