2016-01-21 After work

Datum
21 jan 2016

GISS after work hos VA-utveckling!

2016 års första GISS after work hölls den 21 januari hos VA-utveckling. Eftermiddagen bjöd på några korta men intensiva föredrag där VA-utveckling berättade hur de ser på olika arbetsprocesser med geografisk betoning. Därefter följde mingel med tillhörande buffé.

Tid: Samling med fika kl 15.00. Mingelbuffé serveras från kl 17.00
Plats: VA-utveckling, Solna Gate, Hemvärnsgatan 9 i Solna


PROGRAM

15.00 Samling med kaffe

15.10 GISS och VA-utveckling hälsar välkommen

Den kommunala databasmodellen

Vi har konverterat och driftsatt ett stort antal kommuner med en öppen datamodell för bas- eller primärkarta oavsett kartklient. Modellen baseras bland annat på de direktiv som tagits fram i Svensk Geoprocess och nya namnkonventioner enligt HMK.

Från filer till databaser

Verksamheternas behov ställer allt högre krav på den geografiska infrastrukturen. Tab-filer överges till förmån för en strukturerad geografisk databaslagring tillsammans ett nytt presentationsverktyg.

Program för effektiv förvaltning av tekniska verksamhetsdata

En genomgång av hur man kan få en effektiv förvaltning av VA, fjärrvärme, belysning och markskötsel med hjälp av bland annat integration mot Ledningskollen samt vår inventeringsapplikation för mobila enheter.

Skolskjutsoptimering

B&M Systemutveckling visar ett nytt effektivt sätt att hantera skolskjutsoptimering.

Använd Lantmäteriets tjänster fullt ut

Vi visar hur du maximerar nyttan mot Lantmäteriets visnings- och direktåtkomsttjänster genom Geodatasamverkan. Sök på adress och fastighet och skapa rapporter, som till exempel en full fastighetsrapport, taxeringsrapport och markägarförteckning med dagsaktuell information.

Från data till webbkarta

Skapa och publicera en dynamisk webbkarta från grunden, innehållande både egen verksamhetsdata och externa visningstjänster på mindre än 15 min!

17.00 Mingelbuffé – GISS och VA-utveckling bjuder på lite mat och dryck

Varmt välkommen!

Se även pdfinbjudan till after work