2017-11-09 Studieresa till Linköping

Datum
9 nov 2017

Ny studieresa – till Linköping!

GISS bjuder in till ett studiebesök med temat Visualisering av stadsutvecklingsprojekt den 9 november. Vi kommer besöka Linköpings kommun och deras GIS-avdelning. Sista anmälningsdag är 1 november.

”Linköpings kommun har en ambition att vara ledande inom offentlig sektor vad gäller 3D-visualisering. Vi var den första stad i världen som hade en fotorealistisk 3D-modell (år 2008). Idag är denna typ av 3D-modeller något som vi hittar i bland annat Apples och Googles karttjänster. Dessa 3D-modeller genereras från flyg- eller satellitbilder. Idag använder vi bland annat drönare som stöd för insamling av 3D-information för visualiseringar.”

3d stadsmodell

Ur studiebesökets innehåll:

  • Hur Linköpings kommun arbetar med 3D-visualisering
  • LinGIS – Linköpings kommuns geografiska informationssystem som tillhandahåller geografisk information både till anställda och medborgare
  • Visualiseringsbord med Cityplanner – ett dialog- och visualiseringsverktyg
  • Strategier och framtid
  • Linköpings arbete med öppna data, strategier och digitaliseringsarbete.

Läs mer i denna inbjudan:

pdfInbjudan till GISS studieresa till Linköping 

Studieresan är kostnadsfri för medlemmar. Lunch och eftermiddagsfika ingår. Det finns gott om platser, men antalet är dock begränsat och det är först till kvarn som gäller (styrelsen kan vid behov komma att ange maxantal från samma medlemsorganisation).

Sista anmälningsdag var 1 november.