Sommarhälsning från styrelsen

Vi närmar oss midsommar och därmed är vi inne på terminens verkliga slutspurt. GISS har haft en spännande vår där vi efter vårt årsmöte hunnit med två stycken AW. Den första med tema Mätning, beräkning och kartering i samarbete med StorSTHLMs Geodataråd och den andra med översiktsplanefokus. Där fick vi hälsa på hos Aveki och Spacescape.

Eftersom vi firar 30 årsjubileum vill vi redan nu tipsa om vad som händer efter sommaren:

  • Måndag 23/9 bjuder vi in till 30-årsfest på Tekniska museet. Efter en eftermiddag med både tillbaka- och framåtblickar avslutar vi med en gemensam middag.
  • Årets GISS-höjdpunkt i form av studieresan går i år till Oslo. 8-10 oktober hälsar vi på hos vårt västra grannland för besök hos Geodata, Field, Kartverket och Oslo kommun. Anmälan öppnar i augusti så håll ögonen öppna då för att kunna hänga med på vad vi själva tror blir en toppenresa.
  • I november, rättare sagt onsdag 20/11, är det så (äntligen!) dags för Internationella GIS-dagen. I år blir det som vanligt ett seminarietillfälle där årets utredning om kris-GIS kommer att presenteras.

Vi ser fram emot alla dessa evenemang och hoppas att även ni gör det. Glad midsommar och njut av semestern så ses vi under hösten!

GISS-styrelsen genom ordförande Mikael Grönkvist